Tough choices.De regen die zachtjes op het raam tikt, een overvolle theepot gevuld met groene thee, een fleecedekentje, 
(stiekem een klein blokje pure chocolade, sssst.), lekkere warme en comfi kleren aan, vriendlief die even weg is (en dus rust), een aantal Flairs, een VT Wonen en de Linda (meiden); ideale omstandigheden en heerlijk leesvoer om mijn avond mee door te komen. Lekker rustig, puur ontspannen. En terwijl ik op ga in het moment én de tijdschriften, bedenk ik me hoe het zou zijn om bij één van deze tijdschriften te werken. Want dát is wat ik wil. 

Soms zit je al tijden te twijfelen over beslissingen en dan plots, uit het niets, weet je het. Zo’n moment had ik ongeveer twee maanden terug. Na (héél) lang twijfelen over een vervolgopleiding, kwam ik een tijdje terug plots met een ingeving: journalistiek. Schrijven vind ik altijd al leuk. Je zou kunnen zeggen dat schrijven in mijn bloed zit. Zo weet ik nog dat ik vroeger eens (denk aan zo’n 10 jaar terug) op vakantie een boek heb geschreven. Hilarisch om terug te lezen, maar wat heb ik me daar toen mee vermaakt. We waren in Duitsland en het regende eigenlijk de hele vakantie de hele dag door. Ik was dan ook, samen met mijn broer, veel in het zwembad te vinden. Tijdens één van deze zwembadbezoekjes liepen we een kameraad van mijn broer tegen het lijf. Ik was op slag ‘verliefd’. Je kunt dus ook wel raden over wie en wat mijn zelfgeschreven ‘boek’ ging. Ik had er nog nooit over nagedacht om iets met deze hobby te gaan doen. Ik zocht vooral opleidingen in het economische circuit; de MER, Vastgoed & Makelaardij (wat me nog steeds ook heel leuk lijkt) en Small Business Retail Management passeerden allemaal de revue, maar er was niets waar ik écht laaiend enthousiast over was. Ik wilde wel fotograferen, maar HALLO, wie zou dat gaan betalen? Een fotografie opleiding op HBO-niveau heeft namelijk een prijskaartje van zo’n €15.000 per jaar. Ja, je leest het goed: vijftienduizend euro PER jaar! Een ‘beetje’ te gek dus. Ik weet niet wie of wat mij uiteindelijk deze ingeving gaf, maar ergens in november (of december?) wist ik het ineens. Ik wilde gaan schrijven. En zo vond ik mezelf drie weken geleden in Zwolle. Ik was bij de open dag van Windesheim. Alsof ik nog niet enthousiast genoeg was, wakkerde hier mijn voorliefde voor schrijven, én deze opleiding, nog meer aan. En daarmee was de keuze gemaakt. Ik ga journalistiek studeren. Ik ging nog naar meerdere andere voorlichtingen en heb ook nog een bezoekje aan de open dag van de Hanze Hogeschool gepland, maar niets lijkt me meer leuk. Ik wil journalistiek studeren! Ik wil geen plan B uitzoeken voor als ik niet aangenomen wordt. Ik wil mijn plan A uitvoeren! En weet je wat? Dat gaat me lukken ook! Tenminste dat dacht ik, tot ik vandaag de studiekeuzecheck deed. Bij Windesheim is deze check verplicht en aan de hand daarvan wordt je wel of niet uitgenodigd op de selectiedag. Wordt je wel uitgenodigd? Dan moet je op deze dag bewijzen dat je geschikt bent voor de opleiding. Vinden ze jou niet geschikt, dan is het over en uit met je fairy tail story: op naar plan B. Natuurlijk ben ik geschikt voor deze opleiding, geen twijfel over mogelijk! Maar wat als zij daar anders over denken? Na drie weken dromen, werd mijn droom abrupt verstoord. Als zij mij en mijn interesses niet geschikt vinden, heb ik pech. Dus! Verder oriënteren. Plan B opstellen, open staan voor andere opleidingen. (Meeeh, ik wil niet!!!) Oké, als ik zo overtuigd ben van het feit dat ik op die opleiding hoor, dan zal het vast allemaal wel goed komen, maar voor nu zoek ik een plan B. Dat is nog moeilijker als het maken van een plan A zal ik je zeggen, maar ik ga mijn best doen. En dan ondanks dat ik zó zeker van plan A ben, twijfel ik. Wat als er over 4 jaar geen tijdschriften meer bestaan? Hoe kom ik dan aan het werk? Die twijfels werden door mijn vriend uit mijn hoofd gehaald met één simpele zin:  ‘follow your heart’. En gelijk heeft-ieIk word journalist.  

See you on my next blogpost!
Liefs

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.