Lentekriebels

Ik zal eerlijk zijn: bijna alle planten en bloemen die ik heb zijn nep, maar toch is er niets wat mij meer lentekriebels geeft als het zien van bloeiende bloemen, in allerlei verschillende kleuren, overal om je heen. Wat kan ik daarvan genieten. Wakker worden door de brandende, felle zon, je raam open gooien en vogels horen fluiten, een lading frisse lucht die je neus binnenstroomt.. en zo nu en dan spot ik het eerste alweer bloeiende plantje, tussen al die plantjes die nog niet uit hun winterslaap zijn, als ik op de fiets naar school zit. Het wordt lente! En ja, dan begint het te kriebelen…. En dat doet het vast niet alleen bij mij. Heb jij nog geen last van die lentekriebels?? Kijk eens naar buiten! Die zon! Heerlijk, toch! Bij mij betekenen lentekriebels altijd één ding: ik heb zin in bloemen!!!

Ik ben altijd erg bescheiden met kleur, omdat ik het vaak al gauw te overheersend vind. In mijn interieur, maar ook mijn kledingstijl. Toch kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om geen leuk bosje roze bloemen te kopen dit jaar. Een ware kleurexplosie gaat het niet worden, maar ik laat kleur wel in mijn interieur toe. Dat hoort erbij. Ik moet toegeven aan mijn kriebels. Een mooi bosje witte tulpen vind ook elk jaar zijn plek weer, want ook bescheidenheid moet er blijven….


Echte bloemen vind je bij mij niet zo snel in vazen, al ben ik gek op vazen. Nee, de nepperds wel, maar ‘echte bloemen’ vind je in een oude theepot, overgeverfd bierflesje, lege jampot, een kruik waar roest zijn sporen al op nagelaten heeft, blik met leuke print, etc.. Gewoon nét even anders. Leuk! Mijn eerste bezoekje aan het tuincentrum van dit jaar moet nog komen, maar om jullie vast een idee te geven van hoe je bloemen nog net even ietsjes meer dat WAUW-effect geeft, heb ik wat foto’s bijgevoegd! En hoe kan het ook anders, als fanatieke pinster, dat deze foto’s op Pinterest gevonden zijn….


Felle kleuren zit er voor mij niet in en zoals verteld ook geen kleurenexplosie. Dat zie je ook op bovenstaande sfeerimpressie. Veel wit. Lekker rustig. Lekker fris! Niet schreeuwend, maar zelf word ik er wel helemaal vrolijk van. Ik denk dat ik komende week maar eens richting het tuincentrum ga. Een mooie frisse witte vaas op mijn nieuwe boomstamplankjes (gaaf dat ze zijn!) met een leuk, klein bosje bloemen. Rustig, maar toch dat lentegevoel. Toegeven aan mijn kriebels, what a disaster…. NOT! 

Dus wil je uit die wintersleur? Ga eens voor een grondige schoonmaakbeurt, fris je huis lekker op en koop wat bloemen/planten. De geur en uitstraling zorgen er voor dat niet alleen je huis, maar ook jij klaar bent voor de lente!

See you on my next blogpost!
Liefs!

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.