Twee vliegen in één klap: praktisch en mooi

Er zijn genoeg dingen mooi, maar zijn ze dan ook praktisch? Helaas! Vaak niet. En de dingen die juist heel praktisch zijn, zijn vaak niet echt mooi.. Toch heb ik er weer één voor jullie gevonden, praktisch én mooi: de schuifdeur! En echt waar, ik ben fan!

Schuifdeuren zijn natuurlijk al jarenlang een begrip. Voor bijvoorbeeld (bijna) alle een beetje oude loodsen zitten schuifdeuren, maar wist je dat ze in een nieuw (modern) jasje nog steeds gebruikt worden? In een nieuw jasje zijn ze echt een aanwinst voor je interieur. Schuifdeuren stralen zo veel meer uit als de meeste gewone deuren. Bovendien hoeft het niet duur te zijn én kan het jouw volgende DIY-project worden! 
 
Jullie weten zo’n beetje allemaal dat ik van de combinatie wit, beton en hout houdt. Nu worden betonnen schuifdeuren wel heel erg zwaar, maar houten schuifdeuren zijn me toch een partijtje stoer! Echt waar, heel gaaf. Mijn voorkeur gaat uit naar schuifdeuren van gebruikt steigerhout: niet te mooi afgewerkt, lekker stoer. Maar ook kwam ik een plaatje tegen waarbij de deur van een soort metaal (?) gemaakt was, ook erg mooi! En in een knalkleur is-ie ook leuk. Het is nu wel duidelijk he? Ik ben stiekem wel een beetje verliefd.
 
Hiernaast heb ik een paar van de vele (hele mooie) voorbeelden in een collage gezet. Je ziet de schuifdeuren in verschillende materialen, maar mij valt het vooral op dat ze in veel verschillende ruimtes gebruikt kunnen worden.
 
Van slaapkamer tot badkamer tot voorraadkast: ze zijn zo praktisch dat je ze in je hele huis kunt gebruiken! Belangrijk is dat het materiaal van de schuifdeur afsteekt tegen de muur en vloer: anders wordt het net wat té matchend waardoor het alles doet behalve matchen. Zo vond ik in het voorbeeld (klik hier om deze te zien) van 101woonideeën de deur ge-wel-dig, maar in combinatie met de vloer knapte ik af.. Zie je wat ik bedoel? Door de deur van het (bijna) zelfde materiaal te maken als de vloer is, wordt het in dit voorbeeld (naar mijn mening) net wat te houterig. Bij deze foto staat ook nog een hele handige omschrijving voor als je van plan bent hier je volgende DIY-project van te maken, dus hij is zeker het kijken waard!!!
Het allerleukste van de schuifdeur (naast dat-ie ruimte bespaart) is dat-ie aan te passen is naar jouw smaak: materiaal, kleur en het ophangsysteem –> JIJ kiest! Leuk toch? 
 
See you on my next blogpost! 
Liefs!

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.