Mijn allereerste binnenkijkerEindelijk! Bijna een maand geleden schreef ik mijn laatste blogpost. In de tussentijd is er heel wat gebeurt en vanaf nu heb ik weer tijd om regelmatig te bloggen. Geen examenstress (als ik geen herkansing hoef te doen) meer en de theorie voor mijn rijbewijs in the pocket: voorlopig hoef ik dus hopelijk niet weer de boeken in. Gelukkig, want ik heb het bloggen gemist zal ik je zeggen. Hebben jullie mij ook een beetje gemist?? Ik hoop het wel… haha! In elk geval: I’M BACK! En hoe… 😉 Vandaag neem ik jullie mee in mijn eerste binnenkijker!

Ik heb twee passies, namelijk interieurstyling en fotograferen. Drie weken geleden (time flies!) was de dag dat ik deze voor het eerst écht mocht combineren en wat was dat heerlijk!!! Hoe ik dat deed? ik maakte een ‘binnenkijker’ bij Mariëlla en Tunno thuis. Tunno is mijn vriend zijn achterneef en hoewel we hen eigenlijk nooit zien, wist ik wel dat zij in een ongelofelijk leuk gestyled huis wonen. Vandaar dat het ook Mariëlla was aan wie ik vroeg of ik van hun huis een binnenkijker mocht maken. Ze was gelijk super enthousiast en drie weken geleden was het dan zover!
 
Mariëlla en Tunno kochten ongeveer een jaar geleden hun droomhuis in Berlikum. Hoewel het vanaf de straat een heel klein huisje lijkt, verrast het huis je van binnen met grote ruimtes en vooral met de sfeer die er hangt. Bovendien hebben ze vanuit de keuken een enorm mooi en landelijk uitzicht en dat terwijl de supermarkt en kroeg op 3 minuten loopafstand van hun huis is! De credits voor de sfeer gaan helemaal uit naar het stel zelf, er is me toch een partijtje geklust in dit huis voor het zo was als dat het nu is. Rode, schreeuwende muren werden verruild voor veel wit en grijs. Dat klinkt strak en kil, maar het tegenovergestelde is waar! En dat laat ik jullie graag zien. 
 
Oh, hoi! Dit is dus Mariëlla, haha! En welkom in haar huis……
We beginnen in de keuken, de eerste ruimte waar je komt nadat je hal/bijkeuken doorgekomen bent. Het eerste wat mij opviel was dit super leuke rekje boven het aanrecht! De kleislinger die eronder hangt is een DIY-projectje van Mariëlla. Verder is het rekje heerlijk fris door de vele combinaties van verschillende tinten wit. Een beetje dat landelijke sfeertje springt hieruit. Ik houd ervan!
 
Wat onwijs leuk aan dit huis is zijn alle details. Zo is er door het hele huis een balkenplafond aanwezig en dat brengt zo’n heerlijke sfeer met zich mee! Maar daarnaast zijn er in de keuken leuke glas-in-lood raampjes (zie foto) en is er nog een onwijs schattig klein raampje waarop je vanuit de keuken uitzicht hebt op de bijkeuken. Al deze details geven het huis sfeer en maken het bijzonder.Naast al deze mooie details wordt deze ruimte gevuld met een robuuste, steigerhouten eettafel waar 3 stoelen, een klepbank en een krukje om heen staan en staat er nog een kast gevuld met servies en leuke accessoires. Daarnaast hebben ze een enorm stoere Amerikaanse koelkast, die de ruimte helemaal compleet maakt: echt een geweldig ding!

Vanuit de keuken is er een klein opstapje naar de woonkamer, als je op dat opstapje staat is dit je uitzicht. Zie je dat leuke bijzettafeltje?! Ik vind hem ge-wel-dig! Zoals je kunt zien lopen de keuken en woonkamer heel mooi in elkaar over. Hier heerst dezelfde brocante, gezellige sfeer die rust uitstraalt. Prachtig!En wat je hier ook mooi ziet is het balken plafond! Onwijs leuk!

De huizen in de vensterbank zijn een creatie van Tunno, zijn ze niet leuk?! ‘Modebewuste’ schermen tegen de inkijk. 😉Maar ook dit is een enorm mooi gestyled hoekje. En zoals Mariëlla zelf altijd zegt: ‘eenvoud siert’! Wat vetplantjes, een kaarsje.. Niet te veel drukte.
Hun huis zit vol met zulke leuke hoekjes; je kijkt je ogen uit. Vooral voor zo’n interieurfanaat als mij zijn dit stukjes hemel, haha!


Pracht plaatje van een pracht hoekje dacht ik zo. 🙂
Maar er zijn natuurlijk ook in de woonkamer nog veel meer mooie hoekjes! Overal zie je Mariëlla haar passie voor interieur terug. En Tunno? Die laat haar lekker haar gang gaan, want stiekem vindt ook hij het heel erg mooi!

 

We hebben de binnenkijker een keer uitgesteld, omdat Mariëlla verliefd was geworden op een tafel en deze moest en zou in haar woonkamer staan tijdens de binnenkijker! Je bent perfectionist of je bent het niet ;-)! Dus een foto van de tafel mag in deze binnenkijker niet ontbreken! Ergens vind ik hem wat een oosters tintje hebben, maar door de zachte kleuren en het zilveren blad met prachtige belijning erin is-ie hier precies op zijn plek!

Voor de liefhebbers: hij is verkrijgbaar bij LOODS 5.
 
 
De laatste ruimte welke ik heb gefotografeerd is de slaapkamer van Tunno en Mariëlla. Het eerste wat mij opviel toen ik hun slaapkamer binnen ging was de geweldige kastenmuur. Wat super mooi! En praktisch. Echt wauw. Welke vrouw wil dit nu niet?!
 
Voor wie het nog niet opgevallen was: door het hele huis zie je in kleine details de liefde van het stel voor Terschelling terug. Zo hangen er aan spijltjes tussen de deuren van de kasten een zeester, een vis, een bootje en ga zo maar door. Boven Mariëlla haar nachtkastje hangt een foto van het strand van Terschelling, naast het bed hangt een kapstok in de vorm van een vis aan de muur, in de keuken zag je al een klein bootje voorbij komen in het doorkijk raampje en ook hier hangt een foto van de vuurtoren van Terschelling ingelijst. Super leuk. Terschelling is in hun huis, zonder dat hier echt de nadruk op wordt gelegd. 
 

En ook op de slaapkamer hebben wit en grijs de overhand, mooi rustig. De boxspring, het dekbed, het kleed op bed: alle drie zijn ze wit en toch is ook hier een heel gezellig plekje gecreëerd.

 
 
Wie aan welke kant slaapt is gelijk duidelijk, waar Tunno een stoere metalen lamp op zijn nachtkastje heeft staan staat aan Mariëlla haar kant een heel sierlijk lampje. Ach, het verschil moet er blijven… 😉 
 
 
 
 
 
De ‘gordijnen’ geven de kamer nog enigszins een romantische touch: eenvoud siert! 😉
Deze laatste foto vond ik zo’n leuk detail dat ik hem jullie niet wilde onthouden. 
 
Zo! Dat was hem! Mijn allereerste binnenkijker, ik vond het een waar succes! Ik vond het super leuk om te doen en heb een onwijs gezellige middag gehad. I.v.m. te drukke planning en onwijs veel tijdgebrek is deze post veel later online als gepland, maar dat maakt mij wel extra enthousiast. Ik ben blij dat ik deze binnenkijker eindelijk met jullie kan delen! Ik hoop dat jullie het leuk vonden! Ik heb ervan genoten…… 🙂
 
Mariëlla, nogmaals bedankt voor je gastvrijheid! Ik hoop dat je het leuk vond om hier aan mee te doen!
 
Wil je het huis van Mariëlla en Tunno blijven volgen? Op www.by-mariel.blogspot.nl blogt Mariëlla leuke DIY tips en foto’s van hun huis, wie weet daar eens een kijkje op nemen? 
 
Wil jij zelf nou ook een binnenkijker in jou te leuke huis? Je kan me altijd even bellen/appen op (06-22036136) of mailen op (lydiasiderius@hotmail.com)! Wie weet komt jou huis hier binnenkort voorbij… 😉
See you on my next blogpost!
Liefs!Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.