En toen dacht ik wacht eens even, ik kan mijzelf ook een cadeautje geven

Het is vrijdagochtend elf uur. Ik zit in de trein naar huis. Ik hoefde vanochtend alleen een tentamen Journalistiek te maken, dus mijn weekend begon vroeg. Heerlijk! En mijn tentamen ging ook nog eens heel goed, dus ik ben helemaal happy. Ik moet nog een cadeautje halen voor de housewarming die we morgen hebben, dus ik besluit in Akkrum in plaats van Leeuwarden uit te stappen. Op naar mijn favoriete woonwinkel: De Regent.

Voor de interiorlovers die niet uit Friesland komen: als je eens een dagje gaat winkelen in het mooie Friesland dan moet je even in Akkrum aanrijden. Echt waar, vertrouw me, je krijgt geen spijt. Wat een geweldige winkel. Dit was nog maar de tweede keer dat ik er was, maar zodra je over de drempel van De Regent stapt, val je van de ene verliefdheid in de andere. Alles is mooi. Deze mooie woonwinkel staat voor mij met stipt op nummer één.

Ik loop naar binnen en gelijk word je overstroomt met behaaglijkheid. Een vlot en vrolijk ‘hallo!’ en ik voel me helemaal welkom. Ik ben nog niet zo lang binnen als mijn oog blijft steken op een kandelaar van House Doctor. Een beetje apart, daar houdt House Doctor wel van. En ik ook, dus dat komt mooi uit. Ik zie ‘m al helemaal staan op de tafeltjes die ik eerder deze week kocht, dus de keuze is snel gemaakt. Ik moet hem hebben. Maar dat is niet waarvoor ik bij De Regent ben, dus mijn zoektocht begint.

Cadeautjes kopen voor een ander is altijd lastiger dan wanneer het voor jezelf is, maar met hulp van één van de eigenaresses vind ik een geschikt cadeau. Tenminste dat denk ik, maar daar gaan we morgen achter komen. Nu de buit binnen is, wil ik eigenlijk zelf ook nog wel even struinen. Nu ik hier toch ben.. Ik maak met mezelf de afspraak dat ik maximaal met twee items de deur uit mag lopen en oh wat is dat moeilijk.

De House Doctor kandelaar heb ik al, dus ik mag nog één item uitzoeken. Na een dik half uur struinen kies ik voor een (merkloze) glazen fles die overal -en dus ook bij de kandelaar en mijn nieuwe tafeltjes- past. Een item wat altijd en overal mooi staat is altijd handig en ik ben blij met mijn keuze. Ik kan niet wachten om het thuis neer te zetten. Voor nu op mijn nachtkastje, maar in mijn dromen al op de tafeltjes..

foto2

 

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

4 reacties

    • strúnen is Fries, struinen is een echt Nederlands woord! Haha, ik heb hem wel even opgezocht om te controlen hoor. Maar het is gewoon een ander woord voor rondlopen, ook in het Nederlands.. #zolerenwenogeenswat

    • Dankjewel! Hij is er ook in het lamp variant en in meerdere lagere en hogere hoogtes, ook al zo gaaf. Haha, als je ooit in de buurt komt roep je maar! Ga ik met je mee 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.