Relaxen @ wellnessresort de Zwaluwhoeve

Na een hele week stressen (lang leve mijn ‘ik-doe-alles-op-het-laatste-moment-houding’) was ik op. Donderdag leverde ik één minuut voor de deadline mijn portfolio’s in. Levend op koffie, maar vóór de deadline en dus op tijd. Zucht, opluchting. Toen ik eenmaal in de trein naar huis zat, viel ik in slaap, dus dat vriendlief en ik net voor dit weekend een weekendje weg gepland hadden, kwam als een geschenk uit de hemel.

En wat voor een weekendje weg…. Zaterdagochtend vertrokken wij, iets later dan gepland (L: ik wil niet uit bed!!! Y: je moet!!!), naar de Zwaluwhoeve. Want dat is ultiem genieten voor ons: sauna’s, massage, zwemmen, bubbelen in de jacuzzi, lekker eten en drinken, uitslapen en samen zijn. Misschien had dat laatstgenoemde eigenlijk wel vooraan moeten staan, maar in elk geval is die combinatie voor ons echt ultiem genieten. En nu de Zwaluwhoeve vernieuwd is, was het ook hoog tijd om hier weer eens heen te gaan!

Vanuit het hoge Noorden is het best een eindje rijden naar de Zwaluwhoeve en daarom boeken wij altijd een hotel in de buurt. Op dag één staat relaxen op het schema en dag twee wordt meestal omgetoverd tot winkeldagje. Rond half elf kwamen we aan, we checkten in, hoorden hoe laat onze massage gepland stond en kleedden ons om (of uit). Dat was een groot verschil met ons vorige bezoek: meer en ruimere kleedkamers! We werden om 15.00u verwacht bij onze massage, dus er was genoeg tijd om eerst nog te genieten van een paar van de vele sauna’s die de Zwaluwhoeve rijk is.

We gingen in verschillende sauna’s, jacuzzi’s, zwembaden en gingen rond 13.15u lunchen in het Voorhuys. Tosti van Turkse pide, met nacho’s en een smoothie van banaan, mango en papaya -het water loopt me alweer in de mond als ik eraan denk-. Na het eten deden we een middagdutje naast de open haard in De Zoete Verleiding. Hoezo, ontspannen? 😉 En daarna was het tijd voor de massage.

Hoewel wij altijd voor een klassieke massage gaan, las ik ’s ochtends in de auto op de site van de Zwaluwhoeve iets over een bamboemassage. Deze massage is bedoeld om ‘te ontspannen en de zorgen van alle dag even te vergeten’, dat klonk niet verkeerd en we besloten om daar maar voor te gaan. In één woord: heerlijk. Het harde materiaal maakt je spieren en weefsel extra soepel, waardoor je als herboren ‘wakker’ wordt.

Hierna hebben we de massage-olie van ons lichaam gescrubd, bezochten we nog enkele sauna’s, bubbelden we nog een beetje na in een jacuzzi en rond 16.45u namen we een uitgebreide douche en kleedden ons weer om (of aan). Volledig ontspannen gingen we naar onze hotelkamer. Wat een heerlijke dag!

We aten die avond heel uitgebreid en heeel erg lekker bij een steakhouse in Harderwijk (how romantic, haha). Dus ben je daar in de buurt: Steakhouse Tennessee is een echte aanrader! En waren 22.00u terug op onze hotelkamer. Zo ontspannen (en vol) als we waren vielen we voor de televisie in slaap.

We sliepen uit en zondagochtend genoten we van een ontbijtbuffet, waarna we uitcheckten en richting Utrecht reden. Winkelen!!!! Eerst gingen we naar de meubelboulevard, omdat ik nog een cadeaubon had van de Woonexpress en we wilden bij Montèl proef zitten op de perfecte bank die wij online uitzochten. Helaas zat hij niet zo lekker en dus zaten we nog op zo’n honderd andere banken. Daarna gingen we op keukenjacht en zonder iets te kopen, maar vol inspiratie reden we later richting Utrecht centrum. Als we ooit een huis kopen, zijn we in elk geval goed voorbereid!

En na een heerlijk winkeldagje: drie vaasjes, een kaarsenstaander, broek een jurkje en een truitje voor vriendlief rijker, reden wij weer naar huis. Ons heerlijke weekend zat er weer op. En we hebben genoten. Ultiem genoten!

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.