Afgezaagde Nederlanders

Herken je ‘m? Zo’n dag waar geen einde aan lijkt te komen? Ik had ‘m vandaag. Gelukkig kwam er wel degelijk een einde aan en ben ik net een uurtje thuis.

Ik open de deur en gooi mijn tas op de grond. Ik hoor mezelf zuchten: blij dat ik ein-de-lijk thuis ben. Ik loop de keuken in en hoor mijn moeder zeggen dat we over een kwartiertje kunnen eten. Fijn, dan kan ik nog even rustig zitten. Ik plof op de bank en open Facebook. Al snel stuit ik op een bericht genaamd ’18 compleet afgezaagde dingen die elke Nederlander in huis heeft’. Ik ben nieuwsgierig of dit ook voor mij geldt en dus open ik het bericht. Voor je verder leest, is het slim om dit ook even te doen: klik hier.

Ik betrap mezelf op een lach. Wie heeft al die dingen nu niet al duizend keer voorbij zien komen? Of het nu in je eigen huis was, bij een ander thuis of via Social Media: we herkennen ze allemaal.

Benieuwd naar hoe afgezaagd ik ben? Lees verder!

Welke ‘compleet afgezaagde dingen’ vind je in mijn omgeving terug?
1. De decoratieletters: check! Mijn letters vormen dan wel geen ‘home’, maar de letters zijn er dus een tikkeltje afgezaagd ben ik wel. Misschien zelfs nog wel afgezaagder: op mijn vensterbank staat ‘L&Y’. Ja, als in Lydia&Yme. Net alsof ik zou vergeten van wie die slaapkamer is… *wink
2. Een tuinschilderij: sorry voor wie ik nu beledig, maar ik vind ze verschrikkelijk! Mijn moeder denkt er echter anders over, dus ook hier in de tuin: check!
3. Een boeddhahoofd: vroeger hadden ze altijd van die leuke, kleine boeddhahoofden bij de Blokker. Ze waren er in het groen, roze, oranje en  blauw als ik me het goed herinner en wat vond ik ze leuk! Ik heb er zo vaak om gevraagd, maar van mijn moeder mocht ik er nooit eentje hebben. Voor deze geldt dus geen check, maar niet omdat ik niet een afgezaagde Nederlander ben die zo’n ding wilde.
4. Iets van steigerhout: het is dan wel niet zo’n robuuste tuinbank, die ik overigens wel wil als ik uit huis ben, maar ook voor ‘iets van steigerhout’: check! Op mijn slaapkamer heb ik een plank steigerhout, waar een foto van Yme en mij op afgedrukt staat. Lekker afgezaagd misschien, maar ik vind hem zo mooi!
5. Een voorwerp waar op staat wat het is: om deze moest ik heel hard lachen. Ik heb even nagedacht, maar volgens mij heb ik niet zo’n voorwerp! Phieuw, want wat is het eigenlijk slecht…. Geen check dus!
6. Inspirerende sticker voor op de muur: oh, wat zie ik ze vaak op Facebook voorbij komen! Hier weer geen check, al ontbreekt het in mijn slaapkamer niet aan de inspirerende quotes in fotolijstjes. Ook zo afgezaagd, maar leuheuk.
7. Rieten harten aan de muur, deur, of waar dan ook: ik niet, ik niet (!), maar wel check, want mijn moeder heeft hier een tik voor geloof ik…
8. Ikea Expedit kast: geen check. Gelukkig, want anders kan ik het wel schudden en behoor ik echt tot de groep afgezaagde Nederlanders.
9. Een fotocollage in een “lekker losse, doe eens gek”  formatie: check! Met tien verschillende fotolijstjes en natuurlijk een aantal afgezaagde, positieve quotes erin.
10. Een ‘industriële’ lamp: oooh, wat staat ie hoog op mijn wishlist (en ook op die van mijn moeder), nog geen check dus, maar we doen wel mee met de afgezaagde Nederlanders in deze trend! Ik zou hem wel iets bescheidener en echter willen als die op de foto trouwens.
11. Een dienblad met inspirerende tekst: jaren terug had mijn moeder eentje met een roze roos en inspirerende tekst, maar die is nu al lang de deur uit en was sowieso heel anders als deze, dus ik ga voor geen check.
12. Een stuk decoratiehout: check!! In de vaas op mijn slaapkamer staan katoenplanten, (stokken hout met witte bollen dus) en ik heb een aantal takken liggen voor een nog te doen DIY-project. Ook hier lekker afgezaagd…
13. Een reeks familiefoto’s op canvas: check!  In de woonkamer van mijn ouders hangen de foto’s nog lekker old-school afgedrukt op fotopapier, maar op de overloop hangen een aantal vakantiekiekjes op canvas. Ook ik heb een foto van Yme en mij op canvas, zowel op onze slaapkamer bij mij als op onze slaapkamer bij hem thuis. Geen ontkomen aan deze check dus!
14. Tegeldecoratie, voor elke wc een feestje: GEEN CHECK!!! En volgens mij heb ik deze ook nog nooit ergens op een wc zien hangen, gelukkig (!)(sorry).
15. Een passief-agressief tegeltje: weer geen check. Mijn beide beppes (oma’s) overigens wel.
16. Een schilderij met fotografische print, liefst zwart-wit: check! Op onze slaapkamer bij Yme thuis, boven het bureau en hij is helemaal zwart-wit. Net als die op het voorbeeld, hebben wij ook die van hem bij de Karwei gekocht. Afgezaagd!!! 😉
17. Dit soort net iets te gestileerde dienbladen in een bonte kleur naar keuze: check! Waar in huis staan ze niet?! Op mijn slaapkamer is ‘ie inmiddels vertrokken, mijn moeder heeft nog eentje in de woonkamer staan en ook op de slaapkamer bij Yme thuis staat ‘ie al jaren. Bonte kleur? Groen!
18. En tot slot… een dekentje met mouwen voor ultieme bankchillings: de snuggie: geen check!!! Gelukkig geen check. Wel een (fleece) dekentje natuurlijk, maar zonder mouwen. Beetje check dan maar?

De uitkomst: ook ik behoor tot de afgezaagde Nederlanders. Meer dan de helft heb of wil ik in huis. En dan ik nog wel denken dat ik een beetje mijn eigen stijl heb…. Nee, just kidding, maar een beetje afgezaagd ben ik toch wel. Helaas.

 

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.