Building our dream home – part three (weekupdate)

Eindelijk weer tijd om een update te schrijven. In mijn vorige verbouwingsupdate beloofde ik jullie op de hoogte te houden, dus dat doe ik dan ook braaf. Dit keer met foto’s!

‘Building our dream home’ was afgelopen twee weken meer ‘demolish our dream home’. Stuk voor stuk gingen alle binnenmuren en zelfs de trap eruit! Onze bouwval is nu boven en beneden één grote open ruimte. We zijn nu aan de laatste fase van het slopen begonnen en kunnen hopelijk volgende week beginnen met het opbouwen. Aaah! Leuk! Tijd voor een mini-tour door ons huis – of bouwval.

P1070039 (2)Op deze foto zie je eigenlijk één van de redenen waarom we dit huis kochten: het is zo’n licht huis! Aan alle kanten heb je ramen en vanuit de eetkamer kun je via een schuifpui meteen de tuin inlopen. Heerlijk!

Deze foto is gemaakt vanuit de vroegere bijkeuken. Hier komt de nieuwe bijkeuken ook, maar deze wordt ietsje kleiner dan dat hij voorheen was. Het is jammer dat ik vanuit deze hoek geen foto heb van hoe het was, want wat is het al een verschil! Je ziet nog een klein restant van waar ooit een muur stond en daarnaast zie je grote kieren in de vloer.. Ook daar stonden muren! Van hokje hokje naar heerlijk ruim en open. Precies wat wij graag wilden!

 

P1070003Verder zullen we het de komende tijd met deze trap moeten doen aangezien wij vandaag de oude trap verkochten. Voor de nieuwe indeling moet er een nieuwe trap in.

Zie je dat ‘rare’ stukje vloer voor de muur naast de voordeur? Dat was de badkamer. Erg mini en we wilden de badkamer graag naar boven. Gelukkig wist onze architect Jouke Daane ook daar de oplossing voor te vinden! Het ontwerp wat hij voor ons maakte sluit precies bij onze wensen aan en valt binnen het budget (ook niet onbelangrijk hihi).

De wc is op dit moment het enige nette vertrek in ons huis, maar zodra de badkamer boven ‘klaar’ is, wordt ook de wc beneden nog onder handen genomen. Hebben jullie al door dat we van binnen straks een compleet nieuw huis hebben?

 

Nu al mijn favoriete ruimte van ons huis: de woonkamer! Met heerlijk zicht op ons enorm grote en zonnige tuin.
P1070048

 

P1070020

 

 

Maar ook dit hoekje.. de eetkamer: een heerlijke ruimte. De buitendeur wordt verplaatst waardoor de eetkamer groter is dan dat deze voorheen was. Een heerlijke ruimte om te borrelen en dineren met vrienden en familie.

 

 

 

 

Een bouwval is in dit geval geen understatement, maar man o man wat wordt het mooi! Binnenkort deel ik met jullie de tekeningen van hoe het gaat worden en geloof me als ik zeg dat het mooi wordt. Het is nogal een klus en we hoeven ons de komende tijd niet te vervelen, maar dan hebben we ook wat! We beginnen bijna aan de opbouwfase, het echte ‘building our dream home’ dus.

I’ll keep you posted!

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

4 reacties

    • We kunnen bijna weer beginnen met het opbouwen en dan lijkt het meteen alweer heel anders! De meeste muren komen beneden niet weer terug gelukkig, maar boven wel. Als die dan staan kan ik het in elk geval in mijn hoofd helemaal gaan inrichten.. het leuke deel! Ik houd jullie op de hoogte!!

  1. Demolish our dream home, haha. Maar inderdaad, wat een licht huis! Super leuk om die foto’s te zien, ik ben echt benieuwd hoe het wordt. Je kunt je bijna niet voorstellen dat vanuit zoiets echt iets heel moois komt te staan, maar ik geloof wel dat dat gaat komen! Ben echt benieuwd! En in de tussentijd blijf ik me gewoon lekker verbazen, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.