Building our dream home – part seven

Na een weekje op en top genieten zijn wij terug in Nederland en dus moest er weer wat werk verzet worden. In de blogpost geen grote veranderingen dit keer, maar elke stap is er één en aangezien ik vaak de vraag kreeg om méér foto’s te plaatsen, hierbij toch weer een nieuwe update!

P1080913De tassen waren gepakt, de auto volgeladen en ach.. die laatste uurtjes voor de vakantie kon er nog wel even iets gedaan worden.

Dat “iets” was de muur tussen de eetkamer en de bijkeuken plaatsen. Al met al werd die muur zo’n zeventig centimeter naar achter verplaatst (dat we om die muur überhaupt zeventig centimeter te kunnen verplaatsen ook de buitendeur moesten verplaatsen laten we maar even achterwege). En dan denk je wat is zeventig centimeter nou eigenlijk… maar echt: het maakt zo’n verschil!

In de nieuwe eetkamer past een lekker grote tafel om spelletjes aan te doen of lange borrelavonden/ gezellige etentjes te houden.

 

P1080876 Zomers gooien we de pui (die we nog gaan vervangen door tuindeuren) open voor een barbecue in de tuin..  Jullie hebben het al in de gaten. Ik zie het al helemaal voor me!

 

 

 

 

 

 

P1090046In de woonkamer weinig ingrijpende veranderingen. Alleen de hoek waar ooit een schouw stond hebben we glad gestuukt. Gaaf effect zo hè?

P1080974En dan de trap! De laatste keer dat jullie die zagen was ‘ie nog houtkleurig, nu wit. Dit was mijn projectje haha. Drie weken terug zat ik zondagochtend heel fanatiek de trap -en stiekem mijzelf ook- op te verven.

De rvs-plaatjes zijn tijdelijk (ter bescherming), maar het geeft de trap wel een stoere touch dus stiekem vind ik het nog leuk ook! Wat we straks met de trap gaan doen is nog even de vraag, maar we komen er vast uit. Alhoewel tips natuurlijk altijd welkom zijn!

 

 

P1080968

En dan, last but not least, een ruimte die ik volgens mij nog niet met jullie gedeeld heb: de keuken to be! De oude keuken zat hier ook, maar dit was een rechte keuken aan de rechterkant. Wij vervangen deze door een L-vormige keuken aan de linkerkant.

Een transformatie voor deze ruimte! Je ziet het houten frame nog zitten, maar hier zat vroeger de deur naar de bijkeuken. Ook kwamen de deuren van de trapkast, de hal en die van de badkamer hierin uit. Van een hok vol deuren is het straks een open ruimte zonder deuren! Een (al zeg ik het zelf) hele mooie transformatie.

 

De eerste, maar zeker niet de laatste foto die jullie van deze ruimte gaan zien!

En dit was hem dan alweer. Weinig grootse veranderingen, maar die week rust heeft ons goed gedaan. Ik ga morgen nog één dagje werken terwijl de mannen hun beste beentje voorzetten in ons huis en dan knallen we zondag nog even samen door! Ik heb er zin in! Het gaat niet snel, maar stapje voor stapje komen we er wel. Onze “dream home” wordt een plaatje!

See you soon @ Ly-Lifestyle!
Liefs!

 

 

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.