Building our dream home – part six

Woohoo part six alweer! We zijn inmiddels 2.5 maand aan het klussen en het wordt steeds mooier (al zeg ik het zelf, haha). Ons nieuwe thuis krijgt vorm. Knopen doorhakken is een nieuwe dagelijkse taak en ik word met de dag (nog) enthousiaster!!!

Eindelijk hebben we de oude, gammele ladder gedag gezegd. De nieuwe trap is gearriveerd en ik zal eerlijk zijn: ik was zo blij als een klein kind. Via Instagram heb ik dan ook allang een foto gedeeld, maar voor mijn lieve trouwe lezers hierbij nogmaals! Tadaaaa:

P1070763

Deze foto is van zondagochtend. De treden zijn al een beetje wit aangezien ik zaterdagavond na mijn werk de trap nog fanatiek geschuurd heb en de treden in de grondverf zette. Bouwlampen aan en verven maar! Na het maken van deze foto – want je waagt het niet om met verfhanden nogmaals een foto te maken en onze camera daarmee te witten (citaat van mijn kersverse ‘man’lief hahaha) – ging de rest van de trap ook in de grondverf!

Wat we voor de rest met de trap gaan doen is nog even een vraag.. Verven? Bekleden? En zo ja, met hout, pvc of nog weer een ander soort materiaal? Heeft er iemand dé tip? Schroom niet om je ideeën met me te delen!

 

P1070758

Met de komst van de trap kregen we ook een trapkast. Yay! Ik kan straks ook de stofzuiger netjes uit het zicht verstoppen. Waar een mens al niet blij van wordt hè.. Verder komen er planken in deze kast, zodat we er wat rommeltjes in op kunnen bergen. Iedereen heeft zo’n kast nodig, toch?!

En zoals jullie zien is er afgelopen tijd ook geïsoleerd en zit het eerste gips al tegen de muren aan! Beneden heeft de laatste muur zich inmiddels gevormd: de nieuwe indeling staat. Hoog tijd om deze binnenkort met jullie te delen!

 

 

Verder hakten we dus enorm veel knopen door de laatste tijd: van alle stroompunten in de muren, tot waar de afvoer van de douche moest komen, tot hoe groot we het nisje in de wc wilden, tot waar kozijnen in de muren moesten zitten en ga maar door! Mijn hersenen draaiden overuren en ik was soms best wel een beetje gestrest, maar ik heb dan ook nog nooit iemand gesproken die zijn verbouwing (zelf) stressloos uitvoerde. Nu hopen dat we niets vergeten en het kozijn in de woonkamer écht mooi staat als het zeven centimeter uit de muur verwijderd is haha.

 

Pssst. Later deze week komt er een plattegrond online van ons droomhuis to be. Schetsen van onze architect Jouke Daane, een -zelf in elkaar geprutste- 3D-situatie én moodboards met de sfeer die ik wil gaan creëren. Benieuwd? Houd dan www.ly-lifestyle.nl in de gaten!

 

See you @Ly-Lifestyle!
Liefs!

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.