Building our dream home – part eight

Neglecting my blog.. or neglecting social media! Wauw. It’s been a while (en ik betrap me erop dat ik dat te vaak zeg). Niet alleen die december maand, maar ook de november maand was voor ons een enorm drukke maand. Ik heb het bloggen gemist! En ik was blij om te merken dat veel van jullie mijn blogposts ook gemist hebben. Reden genoeg om eindelijk weer eens een update te schrijven, (de laatste verbouwingsupdate was in oktober!) dus take a seat en read! (voor plaatjes kijken zul je even een stukje moeten scrollen!)

Major changes
Ik ben aan het aftellen. Over drie weken komt de stukadoor langs om ons huis tot een echt paleis om te toveren en ik moet bekennen: ik kijk zo ontzettend uit naar dat moment! Afgelopen weken hebben we enorm ons best gedaan op de bovenverdieping. Alle muren staan en zijn geïsoleerd en gegipst, al het elektrisch zit op de juiste plaats, alle plafonds zijn dicht, alle kozijnen zijn geschuurd, de deuren zitten er weer in, we kregen vensterbanken en nu is het moment dan eindelijk daar dat de stukadoor zijn werk mag gaan doen. En als hij dan klaar is, is sausen, verven, vloer leggen en de verwarming installeren all that needs to be done. Oké, en de badkamer installeren, maar het einde is in zicht! Nou ja, boven in elk geval.

Nu klinkt dat allemaal heel makkelijk enzo, maar wat kun je je vergissen in de tijd die sommige dingen vergen! Ik vond bloed, zweet en tranen altijd zo’n rare uitspraak, maar hij komt hier geheel tot zijn recht. In week één werd er al rijkelijk gezweet (maar hé alle muren waren plat én afgevoerd) en in week drie hield mijn vader al bijna een slagaderlijke bloeding over aan onze verbouwing. Gelukkig viel het uiteindelijk mee, maar ik denk dat je snapt dat ook het bloed op dat moment dus al rijkelijk vloeide. En dat was nog maar het begin. De tranen kwamen later, want o wat kan zo’n verbouwing stressvol zijn! Normaal pakte ik zaterdagavond na mijn werk nog de kwast, de hamer of het schuurpapier, maar afgelopen zaterdagavond gingen we samen naar de bioscoop. Eén van onze eerste niet-huis-gerelateerde tripjes na vier maanden verbouwen. En man, daar waren we aan toe.

Nu klinkt het alsof ons huis bijna af is, maar zoals ik zei “Het einde is in zicht. Nou ja, boven in elk geval.” Beneden moet er nog het nodige gebeuren. Eerst moeten we nog afscheid nemen van de oude keuken en wc, en dan kunnen we ook beneden met het elektrisch beginnen. Nieuwe leidingen leggen, plafonds isoleren, gipsen, nieuwe tuindeuren installeren en nog honderd en één andere dingen. Ik hoop nog steeds mijn verjaardag in ons paleis te kunnen vieren, maar dan zullen we komende drie maanden toch echt nog het nodige werk moeten verzetten! Voor wie een motivatieboost in de comments achter wil laten, ze zijn welkom!!! Maar genoeg gepraat: tijd voor foto’s!

P1090399 En zie hier: onze slaapkamer! Voor de oplettende kijker: helaas moesten we afscheid nemen van de prachtige houten ondervloer. Niet alleen hier, maar door het hele huis. Het hout heeft zo veel ‘gewerkt’, dat alle vloeren enorm kraakten. Zo jammer!

P1090413Alleen op de overloop hebben we (nog) geen afscheid genomen van de vloer. Nog, omdat het één dezer dagen wel komt. Dus nog maar even genieten van deze laatste foto, haha!

P1090427 P1090445

 

En ook de andere slaapkamers zijn ‘af’!

 

 

 

 

 

 

 

De badkamer is nog niet zo fotogeniek, maar nu de tegels, kranen, het badkamermeubel en de glazen douchewand zijn uitgezocht is het in mijn hoofd al wel een heel mooi plaatje. In januari wordt ook daar de vloer gelegd en dan kunnen we gaan tegelen! De riolering is al aangesloten, dus ook in de badkamer komt er een soort van einde in zicht.

Januari wordt dus een drukke maand met veel en grote veranderingen en ik beloof dat ik jullie meer op de hoogte zal houden! Op Instagram en Facebook doe ik dat al een beetje meer, volg jij mij daar al?

Liefs, Lydia

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.