DIY: sharpiemugsEen paar weken geleden zag ik op de blog van medeblogster Mariëlla (www.by-mariel.blogspot.com) hele leuke DIY sharpiemugs voorbij komen. Ik was gelijk enorm enthousiast en toen ik zag hoe simpel het eigenlijk is om ze te maken, besloot ik om zelf ook aan de slag te gaan! 

 
Niet veel later zat ik op de fiets naar de stad om (stenen) mokken en een watervaste stift te halen, naast deze items heb je eigenlijk alleen een oven nodig. Bij de Blokker scoorde ik mijn mokken en de stift. Natuurlijk bleef het daar niet bij, want als ik in de stad ben kan een bezoekje aan de HEMA niet ontbreken. Hier liep ik tegen super leuke vaatdoekjes en schuursponsjes aan. Ik kan altijd uren in de HEMA struinen. Ze hebben zo’n mooie woon-hoek!!! Leuke kussen hoezen en vazen, maar ook hun notitieblokken, stickers en andere hebbedingetjes stelen mijn hart elke keer weer. Mij daar naar binnen laten gaan is dus alles behalve veilig voor mijn portemonnee, hihi. Ongeveer een uur later fietste ik, met vier volle tassen aan mijn stuur, terug naar huis.
 
Ik moet eerlijk toegeven dat dit DIY-project een aantal weken heeft gekost. Ik had het enorm druk met van alles en kwam er steeds niet aan toe om de laatste mokken af te maken. De eerste mokken maakte ik gelijk bij thuiskomst uit de stad; ik begon diezelfde middag nog enorm enthousiast, maar als je zo pietjeprecies bent als dat ik ben dan ben je redelijk lang bezig per mok! Haha! Ja, echt. Stond er eindelijk een tekst op vond ik één woord niet mooi geschreven en kon ik alles er weer afpoetsen.. Zucht! Wel even handig om te weten mocht je zelf ook je eigen sharpiemugs willen maken: met een wattenstaafje/watje en wat nagellakremover kun je al je foutjes zo weg poetsen! De eerste mokken kosten mij meer als een uur (!!!) per mok, wat kan pietjeprecies zijn soms ook onhandig zijn!!! Dat viel me dus vies tegen…. Het leek zo simpel! Desalniettemin was ik wel enorm blij met de eerste resultaten!!! De andere 4 mokken gingen (gelukkig!) al wel een stukje sneller en nadat ik klaar was met schrijven en tekenen konden ze eindelijk in de oven!

Daar gingen ze……

 

En na 30 minuten van ongeduldig zijn en de hele tijd in de oven gluren, waren ze eindelijk klaar. Jeeej!!!
Op het eerste gezicht was ik heel erg blij, maar helaas moest ik nu nog langer geduld hebben voor een echte grondige inspectie, haha. Want na een half uur in de oven (die 220 graden was) gestaan te hebben waren ze gloeiheet!!! En ja ik was iets te enthousiast en vooral ongeduldig….. Aaau!
Nadat ze eindelijk afgekoeld waren, was ik enorm tevreden! En dit zijn de resultaten……

Tadaaa!!!


Ze zijn leuk geworden hè? Hieronder nog even een close-up van elke mok 😉 Bij de middelste mok in de bovenste rij zie je de tekst niet helemaal goed, maar er staat: —> LOVE, LAUGHTER AND COFFEE.

Ik ben er echt onwijs blij mee! Wil je nu ook weten hoe jij je eigen sharpiemugs kunt maken? Zoals ik eerder al zei las ik het bij een medeblogster en aangezien zij een heel duidelijk stappenplan uitgeschreven heeft kun jij hier precies lezen hoe dit moet! Inspiratie voor de teksten op de mokken deed ik, hoe kan het ook anders, op Pinterest op. Ook van plan om jouw eigen sharpiemugs te maken?? Veel DIY-plezier!

 
See you on my next blogpost! 
Liefs!

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.