Building our dream home – part two (weekupdate)

Het is nu een week geleden dat wij de sleutel van ons soon to be droomhuis in handen kregen.. en wat voor week! We hebben niet stilgezeten, dat is een ding dat zeker is. In mijn vorige blogpost over onze verbouwing gaf ik jullie al een klein kijkje in ons huis, maar niets is meer wat het lijkt en dus is het tijd voor een foto update!

 

IMG_4091

Nadat de bovenverdieping helemaal kaal was bleven er bulten met puin over. Maandag kwam de eerste container en hebben we met behulp van een aantal van onze lieve vrienden en familie al het puin afgevoerd. Pfff, wat een werk! Maar vele handen maken licht werk en gelukkig waren we zomaar klaar. Ruimte! Voor eventjes tenminste..

Niet veel later haalden we alle plafonds eruit en scheurden we ook beneden het behang van de muren. Hierna konden we opnieuw beginnen met opruimen en slepen. Resultaat? Een volle container!

 

 

 

 

IMG_4181

Het volgende project was het hoogte verschil op de eerste verdieping oplossen. De achterste slaapkamers lagen namelijk twintig centimeter hoger dan de slaapkamer voor, dus er kon nog meer gesloopt worden (hoera!).

Nadat het plafond er uit was, was het ook de beurt aan de vloer boven. En dus keken we eergisteren van de benedenverdieping rechtstreeks naar het dak en de zolder… Ojee! Dan is zo’n huis toch wel hoog hoor, haha!

 

 

 

Ook van beneden was dat een ‘mooi’ gezicht.. (Help! Waar zijn we aan begonnen?) Deze foto nam ik donderdag en hier liggen de balken al op hun nieuwe plek. Met dank aan mijn schoonvader! We zijn hier onwijs blij mee! De nieuwe badkamer zou anders deels op het hoge en deels op het lage deel komen: zo onhandig. Nu is boven alles gelijkvloers. Weer een project afgerond! Ik zei toch al dat we afgelopen week niet stil zaten? Haha!

IMG_4187

 

 

IMG_4143

En terwijl ik dit typ staat er alweer een lege container op onze oprit en worden de laatste binnenmuren gesloopt. Ons huis is alweer een bende ondanks dat ik gisteravond om half twaalf ’s avonds nog stond te stofzuigen (ja echt!), maar daar zal ik toch echt aan moeten wennen.

Naast al dat gesloop zit ik natuurlijk in gedachten allang bij het opbouwen en inrichten. Zo kochten we afgelopen week onze vloer! En ik ben verliefd. Voor jullie blijft het nog ‘even’ (lees: een half jaar) een verassing, maar trust me on this one… It’s so pretty! 

 

Voor nu zijn jullie wel weer een beetje up to date. Meer weten? Volg me dan vooral op mijn Instagram (@lylifestyle)!

I’ll keep you posted!

Heel veel liefs.

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

3 Comments

  1. O wauw, wat een werk!! Maar straks… wordt het natuurlijk des te mooier ^_^ wat zal dat een bijzonder gevoel geven, wonen in iets dat je zelf in elkaar geflanst hebt :)) Succes nog (of sterkte? 😉 )!

    • Een enorme klus! Maar we hebben nog een half jaar gelukkig. Ik denk dat zowel succes als sterkte hier wel van toepassing zijn, hihi! Het wordt écht zo mooi.. Ik heb er weer een nieuwe update opstaan met een soort van mini-tour! Misschien leuk om te bekijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.