Building our dream home – part four

Na twee weken schoolstress kon ik gisteren en vandaag eindelijk ook zelf weer mijn handen uit de mouwen steken! Hoewel er afgelopen weken weinig geklust is, ligt het tempo als er geklust wordt hoog waardoor het toch echt wel hoog tijd is voor een update. Kijk je mee?

Hoe trots ik in de vorige verbouwingsupdate nog vertelde dat ons huis bestond uit grote kale vlaktes zonder muren, plafonds, verwarming, plinten of wat dan ook, ben ik nu nog trotser nu ik kan vertellen dat ons droomhuis vorm krijgt! We zijn aan de opbouw fase begonnen!

Terwijl we beneden de puntjes op de ï van het sloopwerk zetten (lees: restjes behang eraf trekken, schuren e.d.), zijn we boven begonnen met het opbouwen. De frames voor de muren staan en ook de kozijnen zitten er weer in! We kunnen bijna beginnen met gips tegen de muren spijkeren en isoleren. De kamers krijgen dan echt vorm. Zo spannend! Ik ben heel benieuwd of de nieuwe indeling in het echt net zo geslaagd is als op papier.

Ik had het zoals ik net vertelde afgelopen weken nogal druk met school (lang leve hertentamens midden in je vakantie), dus toen ik maandag eindelijk een dag vrij had besteedde ik deze dan ook goed. Ik begon om tien uur ’s ochtends met het strippen van één van de laatste muren die nog rijk aan behang was.

 

Let’s go! Behang krabben it is.

IMG_4703

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4718Even lachen. Behang op? Dan plak je toch gewoon de
krant van gisteren op de muur!

Ja jongens, dit is bloedserieus! Ik vond meerdere
krantenknipsels op de muren.

Geen pretje, want kranten zijn nog hardnekkiger dan behang!

Gelukkig is het er inmiddels bijna allemaal af. Eén van de stomste klusjes, maar ook dit moest gebeuren.P1070112-3

Maar tot zo ver het slopen, want waar ik echt trots op ben is toch wel het opbouwen. Onze bovenverdieping is momenteel een jungle van hout!

P1070146

Overal waar je kijkt is en staat hout. De basis van ons huis. De volgende stap is gips er tegen aan en isoleren. Het nieuwe elektra erin en we zijn weer een hele stap verder. Ondertussen droom ik nog even verder over hoe mooi het gaat worden…. over een half jaar ofzoiets, haha.

I’ll keep you posted! X

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.