Building our dream home – part five (mega update)

Confession: Ik wist niet dat je zo blij kon zijn met muren. En dat meen ik echt. Afgelopen weken werd ook de beneden verdieping één grote houten jungle, maar nu de eerste gipsplaten er tegen aan zitten krijg je pas echt een idee van de ruimte en inrichtmogelijkheden. Oké, oké.. muren is wat te enthousiast, want zoveel staat er nog niet, maar het begin is er! En daarnaast deden we nog veeel meer. Kijk je mee?

Zoals je in de titel al ziet: een mega-update. Ja echt, want er is zoveel gebeurd! Te veel om op te noemen, maar ik doe een poging. Onder andere aan de hand van heel veel foto’s. Ik maakte ze gisteren, dus de situatie is redelijk kloppend met hoe ons huis er nu voor staat! Laat je weten wat je ervan vindt?

 

P1070332 Tadaaa! Dat is hem dan. Muur nummer één.

De muur staat rondom de plek waar de nieuwe trap komt en scheidt de gang van de woonkamer. Dit wordt nog spannend, want de trap moet nu dus precies in het trapgat gaan passen en hoewel de maten goed zouden moeten zijn, durf ik niet eerder te juichen als wanneer de trap staat! Over een week kunnen we hem ophalen als het goed is, dus we zullen het zien.

Onder de trap komt een kast, zodat de stofzuiger mooi uit het zicht geparkeerd kan worden: perfect.

 

 

P1070401

Afgelopen weekend zijn we begonnen met de elektra en zodra deze beneden ook op de goede plek zit kunnen we de muur isoleren en ook aan de andere kant gips ervoor zetten. Onze bouwval wordt steeds meer weer opnieuw een huis! En daar ben ik erg blij mee, haha.

Deze stopcontacten to be zijn in de badkamer. Elke keer als ik de nieuwe badkamer in stap zie ik al voor me hoe mooi het wordt. Hoewel ik dacht dat deze ruimte klein zou blijven (toen hij nog beneden zat was-ie ook mini), is het echt een mooie ruimte nu! Vooral de walk in shower (van meer dan een meter bij een meter) is iets waar ik naar uitkijk. Met de regendouche erbij wordt dit vast één van mijn favoriete plekjes in huis, haha.

 

 

P1070339

Hallo zolder! Hier komt dus de nieuwe trap. Ik vind het heerlijk hoe het licht hier valt en hoe je tot de zolder aan toe kijkt. Het geeft zo’n ruimtelijk gevoel. Wat dat betreft hoeven hier boven geen muren in, haha.

Verder is er aan het uitzicht boven nog weinig veranderd. Ja ja mensen, de houten jungle is nog intact!

Dit omdat we eerst beneden verder moesten met dingen die even geen uitstel konden verdragen, zoals dus het omkleden van de nieuwe trap. Als we volgende week de nieuwe trap hebben opgehaald, zullen we hier niet zo goed meer bij kunnen. Verder maakten we muren dicht en gaven we de nieuwe wc vorm.

 

 

P1070303Om dat te kunnen doen moest de laatste nog ‘normale’ ruimte in het huis gesloopt worden… En tot mijn grote opluchting betekende dat, dat ik ook eindelijk het behang van de wc-muren mocht trekken. Hier keek ik al naar uit vanaf het moment dat we dit huis voor de eerste keer zagen.

Het printje is niet helemaal mijn smaak en de kleinste ruimte van het huis werd hier onwijs druk en klein van. Nu het behang eraf is, is de wc gelijk een groter ogende en rustigere ruimte geworden.

Dat beloofd nog wat voor als de nieuwe tegels er straks in zitten en de ruimte echt af is. Ik kijk er naar uit!

 

 

 

P1070285Maar ik ben nog niet uit verteld – ik zei toch dat we niet hebben stil gestaan *wink.

Ook in de bijkeuken is heel wat gebeurd! Zo haalden we hier de muren weer kaal tot alleen de buitenmuren nog stonden. Ja hoor, ook hier sloopten we. Je zou bijna denken dat het een hobby van ons is, haha!

Ook deze muren, en niet te vergeten het puntdak, gaan we straks opnieuw isoleren.

Zie je dat houten frame? Dat is alweer de beginnende basis, maar stiekem gebeurt er in die muur nog veel meer!

 

 

 

P1070286Zoals ik zei: het frame. En nu vraag je je misschien af waarom we dat voor de deur langs bouwen? Nou, het zit zo.. De deur wordt zo’n zeventig centimeter (ja, echt) naar rechts verplaatst. En dat betekent dan automatisch ook dat we een stuk van de buitenmuur moeten slopen. Voor wie het zich afvraagt: Nee. We laten echt helemaal niets in de staat van toen wij dit huis kochten! Het is straks onherkenbaar..

Door de deur op te schuiven en de nieuw scheidingsmuur daar weer op aan te sluiten, creëren we meer ruimte in de eetkamer. Waardoor die geschikter wordt voor een lange tafel om gezellige avonden met vrienden en familie aan te beleven!

 

Volgens mij heb ik jullie zo alweer een heel stuk bijgepraat! Het tempo zit er flink in en we zien het elke dag weer een beetje mooier worden. Wat vinden jullie er van? Ik zou het leuk vinden als je onder dit bericht een reactie achter laat!

Nog een paar maanden, en dan… Ik kijk er nu al uit!

I’ll keep you posted.

Liefs!

Lydia Siderius

Hi! Ik ben Lydia en ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven en de verbouwing van ons soon to be droomhuis. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn dromen, droom je zelf gezellig mee?

6 Comments

  1. Zo leukkk! Jemig joh, zelfs de deur wordt verplaatst, haha! En super dat de eerste muur staat, weer een stap de goede richting op! En je schrijft leuk 😄😄!

  2. Wauw wat een project! Echt niet normaal zeg, jullie slopen echt alles! Zo leuk om te volgen. En ik kan me helemaal voorstellen dat je blij bent met de muren. Succes meid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.