wonen

De perfecte spiegel voor jouw woning!

Hoe zorg je ervoor dat die nieuwe spiegel in huis niet alleen praktisch is, maar ook als een waar kunstwerk je interieur verfraait? Daar lees je hier alles over! Voor het kiezen van de juiste spiegels moet je bij de echte experts zijn, die daar oog voor hebben. We nemen je mee langs enkele belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden als je een nieuw exemplaar gaat aanschaffen. 

Wat is de beste plek voor mijn nieuwe spiegel? 

Om te ontdekken wat de beste nieuwe spiegel is voor jouw woning is het op de eerste plaats essentieel dat je weet waar je deze wilt neerhangen. De sfeer, kleur en grootte van de ruimte zijn allemaal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf. Koop je een te grote variant, dan kan deze te overweldigend overkomen. Een te klein exemplaar heeft daarentegen ook niet het gewenste effect. Let daarbij ook op wat de ideale hoogte is. Voor de meest spiegels geldt dat ze de beste visuele impact hebben als ze op ooghoogte hangen.

Verschillende soorten omlijstingen

Wanneer je een spiegel gaat kopen, dan is vooral ook de omlijsting bepalend voor de stijl. Het is belangrijk dat het frame mooi aansluit op het algehele decor van de ruimte. Door voor een passend en stijlvol ontwerp te kiezen, kun je het decor van de kamer een boost geven. Er zijn tal van mogelijkheden, waaronder strakke lijsten in elegante en subtiele kleuren als zilver, goud, zwart of wit. Je kunt echter ook kiezen voor een frame met een hip kleurtje dat mooi staat of juist contrasteert met de inrichting. Ben je meer van een klassieke look? Dan heb je ook de keuze uit houten lijsten of lijsten met sierlijke ornamenten. Het is maar net waar je van houdt! 

Ga voor hoogwaardig glas! 

Een van je prioriteiten bij een spiegel aanschaffen, is dat het glas van topkwaliteit is. Je wilt namelijk heldere reflectie. Controleer bij de aanschaf altijd goed of er geen defecten zijn, zoals putjes, vlekken, strepen of andere beschadigingen. Een goede spiegel heeft een glad en gelijkmatig oppervlak en biedt een vlekkeloze reflectie! Heb je dit pronkstuk eenmaal in je woning hangen? Maak het oppervlak dan regelmatig schoon, maar wel altijd met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen het glas of het frame beschadigen. 

Een spiegel die jouw persoonlijke stijl benadrukt

Een spiegel kan ook dienen als een persoonlijke uitdrukking van jouw unieke stijl en smaak. Zoek je puur functionaliteit of wil je dat het echt als blikvanger een toevoeging is op de stijl en sfeer van je interieur? Ze zijn er in diverse vormen, van rechthoekig en rond tot ongebruikelijke geometrische ontwerpen. Overweeg een exemplaar dat past bij jouw persoonlijke stijl en dat de esthetische waarde van je ruimte versterkt. Het kiezen van de juiste spiegels is een kans om jouw persoonlijkheid en creativiteit door te laten schijnen in je interieur! 

 

Reacties uitgeschakeld voor De perfecte spiegel voor jouw woning!