lifestyle

Kerstgeschenk – leuker om te geven dan een kerstpakket?

Er zit een subtiel verschil tussen een kerstpakket en een kerstgeschenk. De eerste is vaak een doos waarin zo’n 15 tot 30 items verpakt zijn. En de tweede is een op zichzelf staand cadeau. Wat kun je je werknemers nu eigenlijk beter geven? Bij een pakket verwen je ze qua volume en bij een geschenk ligt de focus op één ding. Je kunt niet iedereen tevreden stellen. Sommige werknemers willen graag verrast worden met allerlei hapjes, drankjes en gadgets en vinden het leuk om een doos samen met het gezin uit te pakken. Dat is een leuke belevenis met z’n allen. Andere werknemers verkiezen een enkel geschenk dat vaak wat hoogwaardiger is en waar je als item ook wat meer mee kunt. 

Een bijzonder geschenk

Voordeel van een kerstpakket is dat er eigenlijk altijd wel iets bij zit wat je lekker of leuk vindt. De zaken die je minder vindt, daar kunnen je partner en kinderen weer blij van worden. Voordeel van een kerstgeschenk is dat je soms de mogelijkheid hebt om het aan te wenden voor iets dat je bijzondere interesse heeft. We hebben het dan over een geschenk in de vorm van een waardebon of een voucher.

De waardebon als kerstgeschenk

Misschien denk je als ondernemer dat de cadeauwaarde bij een bon verloren gaat. Je geeft dan namelijk eigenlijk op een bepaalde manier geld die je medewerker dan kan uitgeven. Toch is er wel iets voor te zeggen om als geschenk dit jaar eens te kiezen voor een waardebon. Je weet dan namelijk dat je indirect wel degelijk een leuk cadeau geeft, namelijk iets dat het personeel zelf uit kan kiezen; en dat daarom altijd zal bevallen. 

Maak van de bon een feestelijk pakketje

Als bedrijf wil je natuurlijk wel je relatie met de medewerkers bestendigen. Ga dan ook niet als geschenk een waardebon overhandigen vanuit een neutrale envelop. Doe er iets mee en pak dan vooral de kerstsfeer mee. Gebruik een envelop waar het bedrijfslogo op staat, wellicht aangevuld met een leuke kerstafbeelding. En maak de envelop onderdeel van een aardig kerststukje; prik ‘m bijvoorbeeld in een modelletje van een rendiergewei met een paar dennentakjes. En deel de enveloppen uit tijdens een bedrijfsparty zodat je de uitdeling een feestelijk tintje meegeeft.

Van kerstgeschenk naar heel persoonlijk kerstpakket

Naast een waardebon kun je als kerstgeschenk ook een voucher geven waarmee het personeel zijn eigen kerstpakket kan samenstellen. De voucher telt een aantal punten die je via een website uit kunt geven aan een royaal arsenaal van artikelen. Vaak kun je wel kiezen uit zo’n duizend producten. Je kunt net zo lang producten in je virtuele winkelmandje plaatsen als je nog punten hebt. Het eindresultaat is dan dat je medewerkers exact die kerstpakketten hebben samengesteld waar ze het meest blij van gaan worden. Het is ook nog eens een heel leuk werkje om te wikken en te wegen wat je graag zou willen hebben. Die beleving geef je dus dan ook nog mee. De webshop zet de mandjes om in een kerstpakket met de gewenste artikelen. De kerstpakketten kunnen dan op kantoor worden opgeslagen maar ook direct naar de huisadressen van je medewerkers worden verstuurd.

 

Reacties uitgeschakeld voor Kerstgeschenk – leuker om te geven dan een kerstpakket?