lifestyle

Tattoo verwijderen Amsterdam – voor op maat gemaakte behandelingen

Je kunt jarenlang genieten van je tatoeage maar dan toch spijt krijgen. Je wilt er niet langer mee opgescheept zitten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe krijg je die inkt weer uit je huid? Tatoeageverwijdering is niet hetzelfde als een plakplaatje van je vel trekken. Er zijn tegenwoordig gelukkig technologieën die helpen bij verwijdering, maar die zijn niet allemaal zonder risico. Het grootste risico dat bij tattoo verwijderen Amsterdam of welke plaats dan ook ontstaat, is littekenvorming. Deze blog is bedoeld om vooral dat risico in kaart te brengen. En aan te geven welke stappen je kunt ondernemen om littekens te voorkomen als je je eens zo dierbare tattoo toch weg wilt hebben.

 

Risico’s van tattoo verwijderen Amsterdam en Nederland

Zelfs nu er zich gevorderde tatoeageverwijdering technieken aandienen, is het risico op littekenvorming nog aanwezig. Dat geldt vooral als de verwijdering niet correct wordt uitgevoerd. Of als wordt nagelaten de huid op de juiste manier te verzorgen na behandeling. Vijf factoren kunnen na tatoeageverwijdering littekens voortbrengen:

 

  • Huidtype – een gevoelige huid kan vatbaarder zijn voor littekenvorming
  • Kwaliteit van de tatoeage – hoe groot is deze, hoe diep liggen de kleuren, hoe oud is de tattoo?
  • Onervaren technicus – verwijderen is mensenwerk en vereist wel kundige technici
  • Verwaarlozing van huidverzorging – nazorg is essentieel nadat de tattoo is verwijderd
  • Allergische reacties – kan komen door verwijderingsmethode of door huidverzorgingsproducten

 

Goede lasertechnologie bij tattoo verwijderen Amsterdam

De risico’s van littekens kun je zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Allereerst kies je dan een ervaren specialist voor tattoo verwijderen Amsterdam. Bekijk daarvoor beoordelingen en check of de specialist gecertificeerd is in verwijderingstechnieken. Overweeg vooral om de verwijdering via laserbehandelingen te laten gaan. Dit is niet alleen de meest gebruikelijke methode tot nog toe, het geeft ook de minste kans op littekens. Ga dan wel naar een kliniek die geavanceerde lasertechnologie in huis heeft. En verzeker je van een ervaren laseroperator. 

 

Na het verwijderen

Na behandeling volg je nauwkeurig alle nazorginstructies op. Daaronder kunnen vallen:

 

  • Aanbrengen van antibiotische zalf
  • Vermijden van direct zonlicht
  • Beschermen van de huid tegen wrijving en irritatie

 

Bijkomende zaken zijn het schoon en gehydrateerd houden van de behandelde huid. Zo ga je infecties tegen en help je het genezingsproces. Kies voor hypoallergene huidverzorgingsproducten en houd je verre van agressieve chemicaliën. De zon is na tattoo verwijderen Amsterdam niet je beste vriend; stel je huid er dus even niet aan bloot. Bedek de huid daarom zoveel mogelijk en gebruik eventueel zonnebrandcrème met hoge SPF ter bescherming. 

 

Littekenbehandeling na tattoo verwijdering

Je kunt er alles aan doen om het te voorkomen, maar soms verschijnen er toch littekens nadat je de tattoo vaarwel hebt gezegd. Gelukkig zijn er dan nog behandelingsmogelijkheden om je huid alsnog te verbeteren. Je kunt bij tattoo verwijderen Amsterdam laserbehandelingen nemen om littekens te verminderen en de kleur van de littekens te doen vervagen. En met micro-needling kun je via kleine naalden de huid stimuleren om collageen aan te maken. Dat kan helpen bij het verminderen van littekens. Ook chemische peelings werken soms. Of corticosteroïdinjecties waarbij je verdikte littekens laat slinken. En in een uiterste geval kun je beslissen om met chirurgische littekencorrectie je huid weer zo egaal mogelijk te maken. Niet woonachtig in Amsterdam? Geen zorgen, je kan ook tattoo weglaseren Utrecht

Reacties uitgeschakeld voor Tattoo verwijderen Amsterdam – voor op maat gemaakte behandelingen