lifestyle

Uitwasbare luiers aanschaffen? Lees deze tips eens door!

Uitwasbare luiers staan ook wel bekend als herbruikbare luiers. Deze luiers worden als zeer milieuvriendelijk gezien als alternatief voor wegwerpluiers. Om deze reden zie je ook dat steeds meer ouders ervoor kiezen om voor deze duurzame optie te kiezen vanwege de voordelen die gepaard gaan met het milieu en de kostenbesparing die hierbij komt kijken als je voor de lange termijn kiest. Ben jij benieuwd naar een aantal handige tips en informatie die je kan helpen bij het aanschaffen van deze uitwasbare luiers? Lees dan deze pagina zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken.

Uitwasbare luiers zijn goed voor het milieu

Het voordeel van uitwasbare luiers is dat je met deze luiers ervoor kan zorgen dat je afval kan verminderen. In tegenstelling tot wegwerpluiers kun je namelijk zelf een bijdrage leveren aan de enorme hoeveelheid afval die op stortplaatsen belandt en waarbij je deze producten weer opnieuw kunt gebruiken. Veel mensen zijn van mening dat je met deze producten geen verschil gaat maken, maar diverse onderzoeken hebben degelijk aangetoond dat wanneer iedereen hiervoor kiest en er een wezenlijk verschil gemaakt kan worden.

Kostenbesparende oplossing

Veel mensen denken dat de investering voor uitwasbare luiers enorm hoger is dan wegwerpluiers, maar mensen die dat denken hebben het verkeerd. Op de lange termijn kun je hiermee namelijk veel meer geld aan overhouden. Deze luiers zijn namelijk herbruikbaar waardoor ze meerdere jaren meegaan. Hierdoor hoef je niet continu nieuwe luiers aan te schaffen en dat is natuurlijk wel zo prettig om te weten. Het hebben van een baby is al duur genoeg en daarom is het zeker aan te raden om hier rekening mee te houden.

Uitwasbare luiers zijn gezond voor babyhuid

Zoals je wellicht al wist, zijn de uitwasbare luiers gemaakt van zachte en ademende materialen. Hierbij kun je denken aan materialen zoals katoen of bamboe vezels. Door deze natuurlijke stoffen, wordt de pasvorm comfortabel gedragen en zorgt het tevens ook voor vermindering van risico’s van huidirritaties en uitslag bij baby’s. Het is wellicht een dure aanschaf om in een keer deze producten aan te schaffen, maar één ding is zeker. Het is goed voor het milieu en voor de gezondheid van je baby.

Kijk naar het sluitsysteem

Het is ook goed om te weten dat je bij de luiers altijd goed moet kijken naar de sluitingssystemen. Er bestaat namelijk een verschil tussen drukknopen, klittenband of snappi-sluitingen. Het is om deze reden altijd goed om te overwegen welke sluiting je het beste vindt zodat je op basis hiervan zeker weet dat je de juiste producten in huis haalt. Niets is namelijk zo vervelend als het aanschaffen van een product waar je achteraf spijt van zult krijgen.

Wacht niet te lang met wassen

Het is daarnaast ook altijd aan te raden om niet te lang te wachten met het wassen van de uitwasbare luiers. Als je dat namelijk wel doet, bestaat de kans dat bacteriën de kans krijgen om zich te gaan nestelen in de luiers en dat wil je voorkomen. Wil je dat voorkomen dan is het ook aan te raden om de luiers heet te wassen zodat je ze eenvoudig kunt hergebruiken zonder dat er bacteriën in zitten.

 

Liever wasbare zoogcompressen kopen? Ook dat gaat gemakkelijk online.

Reacties uitgeschakeld voor Uitwasbare luiers aanschaffen? Lees deze tips eens door!